Wandelen-2.jpg

"een pad ontstaat door erop te lopen"

- Lao Tse

 

Haptotherapie in de buitenlucht
Niet binnen de vier muren van de praktijkruimte, maar wandelend in de natuur! Hierbij verandert er inhoudelijk niets aan de essentie van de haptotherapie, het is alleen de vorm die anders is. Het letterlijk buiten en in beweging zijn biedt een aantal voordelen en mogelijkheden die er binnen niet of minder zijn.

Als je wandelt kom je letterlijk in beweging, maar komen ook gedachtes en gevoelens in beweging. Dit kan heel helpend zijn, omdat we vaak zo  vastzitten in bepaalde denk- en/of gedragspatronen wat vervolgens ons voelen bepaalt. Door in de natuur te bewegen neem je makkelijker afstand van het dagelijks handelen en kun je patronen makkelijker loslaten.

Bovendien vergroot het je gevoel van vitaliteit en geluk, geeft het meer energie en stimuleert het de zintuigen. Bewegend maakt je lichaam stoffen aan die je een positiever gevoel geven (endorfine en serotonine) en verbruikt het juist stresshormonen (cortisol) waardoor stress, angst en sombere gevoelens verminderen.

Maar naast bewegen staan we ook regelmatig stil, omdat het soms goed is om letterlijk ergens bij stil te staan en bewust te zijn van wat er vanbinnen is. Het is dus niet alleen bewegen in de natuur, maar gevoelsmatig ook bewegen van binnen naar buiten en van buiten naar binnen, waardoor je je lichaam weer bewust gaat ervaren. Daardoor wordt het contact met jezelf vergroot en word je je bewuster van jouw weg. 

Praktisch
Zowel de duur als de kosten van de wandelsessies zijn hetzelfde als de gebruikelijke sessies binnen, tenzij we dat anders overeenkomen. -Het blijft haptotherapie, dus ook de verzekering vergoedt op dezelfde manier. -Een eerste afspraak, de intake, is altijd binnen en dan spreken we verder af waar en wanneer de vervolgafspraken zijn. - Er zal wat minder ruimte zijn om op ieder gewenst moment af te spreken; de wandelsessies zullen zich concentreren op bepaalde dagdelen per week. Welke dagen dat zijn, dat wisselt. - We kijken, voor wie dat wil, of je op een zeker moment ook tussen de afspraken door zelf de waarde van regelmatig buiten lopen om kunt zetten in daden. - Sessies buiten kunnen afgewisseld worden met sessies in de praktijk.

Voor wie
Voor iedereen die kiest voor de haptotherapie als hulpmiddel bij dàt waar hij/zij tegenaan loopt en dat graag wandelend wil onderzoeken/oplossen. (kijk voor indicaties op de website of in de folder) - Voor ieder die (daarnaast) moeite heeft om letterlijk in beweging te komen.

Mocht je interesse hebben, dan kun je op de gebruikelijke manier, via het contactformulier op de website of telefonisch 075-7714548 of 06-22824702, contact met me opnemen.